Termeni și conditii generale și politica de confidentialitate

Termeni si conditii generale

societate comercială Diane Trading CZ sro

cu sediul social la Děčínská 552/1, 180 00 Praga 8

număr de identificare: 23053135

înregistrată în Registrul Comerțului ținut de Tribunalul Municipal din Praga, Secția C, Dosar 420183

pentru vânzarea de bunuri printr-un magazin online situat la adresa de internet

www.floriartificiale-online.ro

1. DISPOZIȚII INTRODUCTORIE

1.1. Acești termeni și condiții (denumite în continuare „Termenii și condițiile”) ale societății comerciale Diane Trading CZ sro, cu sediul social la Děčínská 552/1, 180 00 Praga 8, număr de identificare: 23053135, înscrise în Registrul Comerțului ținut de Tribunalul Municipal 1820, 18053135 în calitate de „Vânzător”) sunt reglementate în conformitate cu prevederile Secțiunii 1751, Paragraf 1 din Legea nr. 89/2012 Coll., Cod civil, cu modificările ulterioare (denumit în continuare „Codul civil”), drepturile și obligațiile reciproce ale părților contractante care decurg în legătură cu sau în baza unui contract de cumpărare (denumit în continuare „contractul de cumpărare”) încheiat între vânzător și o altă persoană fizică (denumită în continuare „cumpărător”) prin intermediul magazinului online „vânzător”. Magazinul online este operat de vânzător pe un site web situat la adresa de internet www.floriartificiale-online.ro (denumit în continuare „site-ul”), prin interfața site-ului web (denumită în continuare „interfața magazinului web”).

1.2. Termenii și condițiile nu se aplică cazurilor în care persoana care intenționează să achiziționeze bunuri de la vânzător este o persoană juridică sau o persoană care, la comanda bunurilor, acționează ca parte a activității sale de afaceri sau ca parte a profesiei sale independente.

1.3. Prevederile care abate de la termeni și condiții pot fi convenite în contractul de cumpărare. Dispozițiile care abate din contractul de cumpărare au prioritate față de prevederile termenilor și condițiilor.

1.4. Prevederile termenilor si conditiilor fac parte integranta din contractul de cumparare. Contractul de cumpărare și termenii și condițiile sunt întocmite în limba cehă. Contractul de cumpărare poate fi încheiat în limba cehă.

1.5. Vânzătorul poate modifica sau completa formularea termenilor și condițiilor. Această prevedere nu afectează drepturile și obligațiile care decurg în perioada de valabilitate a versiunii anterioare a termenilor și condițiilor.

2. CONT DE UTILIZATOR

2.1. Pe baza înregistrării cumpărătorului pe site, cumpărătorul poate accesa interfața sa de utilizator. Cumpărătorul poate comanda bunuri din interfața sa de utilizator (denumit în continuare „contul de utilizator”). Dacă interfața web a magazinului o permite, cumpărătorul poate comanda bunuri fără a se înregistra direct din interfața web a magazinului.

2.2. La înregistrarea pe site și la comanda de bunuri, cumpărătorul este obligat să furnizeze toate informațiile corect și veridic. Cumpărătorul este obligat să actualizeze datele furnizate în contul de utilizator dacă apar modificări. Datele furnizate de cumpărător în contul de utilizator și la comandarea mărfurilor sunt considerate corecte de către vânzător.

2.3. Accesul la contul de utilizator este securizat printr-un nume de utilizator și o parolă. Cumpărătorul este obligat să păstreze confidențialitatea cu privire la informațiile necesare accesării contului său de utilizator.

2.4. Cumpărătorul nu are dreptul să permită terților să utilizeze contul de utilizator.

2.5. Vânzătorul poate anula contul de utilizator, în special dacă Cumpărătorul nu își folosește contul de utilizator mai mult de 2 ani, sau dacă Cumpărătorul își încalcă obligațiile asumate prin contractul de cumpărare (inclusiv termenii și condițiile).

2.6. Cumpărătorul recunoaște că este posibil ca contul de utilizator să nu fie disponibil continuu, în special în ceea ce privește întreținerea necesară a echipamentelor hardware și software ale Vânzătorului, sau întreținerea necesară a echipamentelor hardware și software de la terți.

3. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE CUMPĂRARE

3.1. Orice prezentare a mărfurilor plasate în interfața web a magazinului are caracter informativ și vânzătorul nu este obligat să încheie un contract de cumpărare cu privire la aceste bunuri. Prevederile Secțiunii 1732, alin. 2 din Codul civil nu se aplică.

3.2. Interfața web a magazinului conține informații despre mărfuri, inclusiv prețurile mărfurilor individuale și costurile de returnare a mărfurilor în cazul în care bunurile, prin natura lor, nu pot fi returnate prin poștă obișnuită. Prețurile mărfurilor sunt afișate inclusiv taxa pe valoarea adăugată și toate taxele aferente. Prețurile mărfurilor rămân valabile atâta timp cât sunt afișate în interfața web a magazinului. Această prevedere nu limitează capacitatea vânzătorului de a încheia un contract de cumpărare în condiții negociate individual.

3.3. Interfața web a magazinului conține și informații despre costurile asociate cu ambalarea și livrarea mărfurilor. Informațiile despre costurile asociate cu ambalarea și livrarea mărfurilor furnizate în interfața web a magazinului se aplică numai în cazurile în care mărfurile sunt livrate pe teritoriul Republicii Cehe.

3.4. Pentru a comanda bunuri, cumpărătorul completează un formular de comandă în interfața web a magazinului. Formularul de comandă conține în special informații despre:

3.4.1. bunurile comandate (cumpărătorul „introduce” mărfurile comandate în coșul de cumpărături electronic al interfeței web a magazinului),

3.4.2. modalitatea de plată a prețului de achiziție al mărfurilor, informații despre modalitatea solicitată de livrare a mărfurilor comandate și

3.4.3. informații despre costurile asociate cu livrarea mărfurilor (denumite în continuare „comanda”).

3.5. Înainte de a trimite comanda către vânzător, cumpărătorul are voie să verifice și să modifice datele introduse de către cumpărător în comandă, inclusiv în ceea ce privește capacitatea cumpărătorului de a detecta și corecta erorile apărute la introducerea datelor în comandă. Cumpărătorul trimite comanda vânzătorului făcând clic pe butonul „Comanda obligatorie pentru plată”. Informațiile furnizate în comandă sunt considerate corecte de către vânzător. Vânzătorul va confirma, imediat după primirea comenzii, primirea Cumpărătorului prin e-mail la adresa de e-mail a Cumpărătorului specificată în contul de utilizator sau în comandă (denumită în continuare „adresa de e-mail a Cumpărătorului”).

3.6. Vânzătorul are întotdeauna dreptul, în funcție de natura comenzii (cantitatea de mărfuri, prețul de achiziție, costurile estimative de transport), să solicite cumpărătorului confirmarea suplimentară a comenzii (de exemplu, în scris sau telefonic).

3.7. Relația contractuală dintre vânzător și cumpărător ia naștere la livrarea comenzii de acceptare (acceptare), care este transmisă de către vânzător cumpărătorului prin e-mail la adresa de e-mail a cumpărătorului.

3.8. Cumpărătorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță la încheierea contractului de cumpărare. Costurile suportate de cumpărător la utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță în legătură cu încheierea contractului de cumpărare (costuri de conectare la Internet, costuri de convorbiri telefonice) sunt suportate de către cumpărător însuși, iar aceste costuri nu diferă de tariful de bază.

3.9. Magazinul electronic oferă acces la evaluările produselor de către alți consumatori. Autenticitatea acestor recenzii este asigurată prin legarea evaluărilor la anumite comenzi, astfel încât nu este posibilă evaluarea mărfurilor fără a plasa o comandă. Astfel putem verifica și dovedi că recenzia provine de la un consumator real.

4. PREȚUL BUNURILOR ȘI TERMENI DE PLATĂ

4.1. Cumpărătorul poate plăti vânzătorului prețul bunurilor și orice costuri asociate cu livrarea mărfurilor conform contractului de cumpărare în următoarele moduri:


in numerar (sau cu cardul, daca firma de curierat permite acest lucru) la livrare in locatia specificata de cumparator in comanda;

prin transfer bancar în contul vânzătorului nr. IBAN CZ35 0800 0000 0066 9902 7369, deținut la Česká spořitelna a.s. (denumit în continuare „contul vânzătorului”);

fără numerar prin sistemul de plată PayPal;

fără numerar prin sistemul de plată PayU;

plata fără numerar cu cardul prin intermediul gateway-ului de plată PayU;

4.2. Împreună cu prețul de achiziție, cumpărătorul este obligat să plătească vânzătorului și costurile asociate cu ambalarea și livrarea mărfurilor în suma convenită. Cu excepția cazului în care se specifică în mod expres altfel, prețul de achiziție include și costurile asociate cu livrarea mărfurilor.

4.3. Vânzătorul nu solicită de la cumpărător un depozit sau o altă plată similară. Aceasta nu aduce atingere prevederilor art. 4.6 din termenii și condițiile privind obligația de a plăti în avans prețul de achiziție al bunurilor.

4.4. În cazul plății în numerar sau în cazul plății la livrare, prețul de achiziție se plătește la primirea mărfii. În cazul plății fără numerar, prețul de achiziție se plătește în termen de 7 zile de la încheierea contractului de cumpărare.

4.5. În cazul plății fără numerar, cumpărătorul este obligat să plătească prețul de achiziție al mărfurilor împreună cu indicarea simbolului de plată variabilă. În cazul plății fără numerar, obligația cumpărătorului de a plăti prețul de cumpărare este îndeplinită în momentul în care suma relevantă este creditată în contul vânzătorului.

4.6. Vânzătorul are dreptul, în special în cazul în care cumpărătorul nu oferă o confirmare suplimentară a comenzii (articolul 3.6), să ceară plata întregului preț de achiziție înainte de a trimite bunurile către cumpărător. Prevederile Secțiunii 2119, alin. 1 din Codul civil nu se aplică.

4.7. Orice reduceri la prețul bunurilor oferite de vânzător cumpărătorului nu pot fi combinate între ele.

4.8. Dacă este obișnuit în tranzacțiile comerciale sau dacă este prevăzut de reglementări legale general obligatorii, vânzătorul va emite un document fiscal - factură către cumpărător privind plățile efectuate în baza contractului de cumpărare. Document fiscal - factura este emisa de catre vanzator cumparatorului dupa plata pretului marfii si transmisa in format electronic la adresa electronica a cumparatorului.

5. RETRAGERE DIN CONTRACTUL DE CUMPĂRARE

5.1. Cumpărătorul recunoaște că, conform prevederilor secțiunii 1837 din Codul civil, nu este posibilă retragerea dintr-un contract de cumpărare pentru furnizarea de bunuri care au fost modificate conform dorințelor cumpărătorului sau pentru persoana acestuia, dintr-un contract de cumpărare pentru furnizarea de bunuri care sunt supuse unei deteriorari rapide, precum și bunuri care au fost irecuperate dintr-un contract de livrare de bunuri care au fost achiziționate în mod iremediabil, în cadrul unui pachet de bunuri de consum er a scos din ambalaj și nu poate fi returnat din motive de igienă și dintr-un contract de cumpărare pentru furnizarea unui program de înregistrare audio sau video sau de calculator dacă ambalajul original a fost spart.

5.2. Dacă nu este cazul prevăzut la art. 5.1 din termeni și condiții sau alt caz în care nu este posibilă retragerea din contractul de cumpărare, cumpărătorul are dreptul, în conformitate cu prevederile secțiunii 1829, alin. 1 Cod civil, dreptul de retragere din contractul de cumpărare în termen de paisprezece (14) zile de la primirea mărfurilor, iar în cazul în care obiectul contractului de cumpărare îl constituie mai multe tipuri de bunuri sau livrarea mai multor părți, acest termen curge de la data primirii ultimei livrări de bunuri. Retragerea din contractul de cumpărare trebuie transmisă vânzătorului în termenul specificat în teza anterioară. Pentru a se retrage din contractul de cumpărare, cumpărătorul poate folosi modelul de formular pus la dispoziție de vânzător, care este o anexă la termenii și condițiile. Cumpărătorul poate trimite retragerea din contractul de cumpărare, printre altele, la adresa sediului comercial al vânzătorului sau la adresa de e-mail a vânzătorului info@umelekvetiny-dekorace.cz .

5.3. În cazul retragerii din contractul de cumpărare în temeiul art. 5.2 din termeni și condiții, contractul de cumpărare se reziliază de la început. Bunurile trebuie returnate de către cumpărător vânzătorului în termen de paisprezece (14) zile de la livrarea retragerii din contractul de cumpărare către vânzător. În cazul în care cumpărătorul se retrage din contractul de cumpărare, cumpărătorul suportă costurile asociate returnării bunurilor către vânzător, chiar și în cazurile în care bunurile nu pot fi returnate prin poștă obișnuită din cauza naturii lor.

5.4. În cazul retragerii din contractul de cumpărare în temeiul art. 5.2 din Termeni și Condiții, Vânzătorul va returna fondurile primite de la Cumpărător în termen de paisprezece (14) zile de la retragerea Cumpărătorului din contractul de cumpărare, în același mod în care Vânzătorul le-a primit de la Cumpărător. Vânzătorul are, de asemenea, dreptul de a returna prestația furnizată de Cumpărător la returnarea bunurilor de către Cumpărător sau în alt mod, dacă Cumpărătorul este de acord și nu sunt suportate costuri suplimentare de către Cumpărător. Dacă cumpărătorul se retrage din contractul de cumpărare, vânzătorul nu este obligat să returneze cumpărătorului fondurile primite înainte ca acesta să returneze bunurile sau să dovedească că a trimis bunurile vânzătorului.

5.5. Vânzătorul are dreptul să compenseze unilateral cererea de despăgubire pentru prejudiciul cauzat mărfurilor cu cererea cumpărătorului de rambursare a prețului de achiziție.

5.6. În cazurile în care cumpărătorul are, în conformitate cu prevederile Secțiunii 1829, alin. 1 Cod civil, dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare, vânzătorul este, de asemenea, în drept să se retragă din contractul de cumpărare în orice moment, până la momentul primirii mărfii de către cumpărător. In acest caz, vanzatorul va returna cumparatorului pretul de achizitie fara intarzieri nejustificate, prin virament bancar in contul desemnat de cumparator.

5.7. In cazul in care un cadou este oferit cumparatorului impreuna cu bunurile, contractul de cadou intre vanzator si cumparator se incheie cu conditia de reziliere ca, in cazul in care cumparatorul se retrage din contractul de cumparare, contractul de cadou privind un astfel de cadou isi pierde efectivitatea, iar cumparatorul este obligat sa returneze cadoul oferit vanzatorului impreuna cu bunurile.

6. TRANSPORTUL SI LIVRAREA MARFURII

6.1. În cazul în care metoda de transport este convenită pe baza unei solicitări speciale din partea cumpărătorului, cumpărătorul suportă riscul și orice costuri suplimentare asociate cu această metodă de transport.

6.2. În cazul în care vânzătorul este obligat prin contractul de cumpărare să livreze bunurile în locația specificată de cumpărător în comandă, cumpărătorul este obligat să preia bunurile la livrare.

6.3. În cazul în care, din motive din partea cumpărătorului, este necesară livrarea mărfii în mod repetat sau într-un mod diferit de cel specificat în comandă, cumpărătorul este obligat să plătească costurile asociate livrării repetate a mărfii, respectiv. costurile asociate cu o altă metodă de livrare.

6.4. La primirea mărfii de la transportator, cumpărătorul este obligat să verifice integritatea ambalajului mărfurilor și, în cazul oricăror defecte, să anunțe imediat transportatorul. În cazul în care se constată că ambalajul este deteriorat, indicând intrarea neautorizată în transport, cumpărătorul nu trebuie să accepte transportul de la transportator.

6.5. Drepturile și obligațiile suplimentare ale părților în timpul transportului mărfurilor pot fi reglementate de condițiile speciale de livrare ale vânzătorului, dacă sunt emise de vânzător.

7. DREPTURILE DIN PERFORMANȚĂ DEFECTUĂ

7.1. Drepturile și obligațiile părților contractante cu privire la drepturile care decurg din executarea defectuoasă sunt reglementate de reglementările legale relevante în general obligatorii (în special prevederile Secțiunilor 1914 până la 1925, Secțiunile 2099 până la 2117 și Secțiunile 2161 până la 2174 din Codul civil și Legea nr. 634 privind protecția consumatorului, modificată).

7.2. Vânzătorul este responsabil față de cumpărător că bunurile sunt lipsite de defecte la primire. În special, vânzătorul este responsabil față de cumpărător că, în momentul în care cumpărătorul preia bunurile:

7.2.1. bunurile au proprietățile convenite de părți și, în absența unui astfel de acord, au proprietățile descrise de vânzător sau producător sau așteptate de cumpărător în ceea ce privește natura bunurilor și pe baza publicității lor;

7.2.2. bunurile sunt adecvate scopului declarat de vânzător pentru utilizarea lor sau pentru care sunt utilizate de obicei bunuri de acest tip,

7.2.3. mărfurile corespund în calitate sau design eșantionului sau designului convenit, dacă calitatea sau designul a fost determinată conform eșantionului sau modelului convenit;

7.2.4. mărfurile sunt în cantitatea, măsura sau greutatea corespunzătoare și

7.2.5. mărfurile respectă cerințele reglementărilor legale.

7.3. Dispozițiile prevăzute la art. 7.2 din termeni și condiții nu se aplică mărfurilor vândute la un preț mai mic pentru un defect pentru care s-a convenit prețul mai mic, pentru uzura bunurilor cauzată de utilizarea normală a acestora, pentru bunurile uzate pentru un defect corespunzător gradului de utilizare sau uzură pe care l-au avut bunurile la preluarea de către cumpărător sau dacă aceasta rezultă din natura bunului.

7.4. Dacă un defect devine evident în termen de șase luni de la primire, bunurile sunt considerate ca fiind defecte la primire. Cumpărătorul are dreptul de a exercita dreptul la un defect care apare în bunurile de larg consum în termen de douăzeci și patru de luni de la primire.

7.5. Cumpărătorul își exercită drepturile care decurg din executarea defectuoasă cu vânzătorul la adresa sediului său comercial, unde reclamația poate fi acceptată cu privire la gama de mărfuri vândute, sau eventual la sediul social sau la sediul activității.

7.6. Alte drepturi și obligații ale părților legate de răspunderea vânzătorului pentru vicii pot fi reglementate prin procedura de reclamație a vânzătorului.

8. ALTE DREPTURI ȘI OBLIGAȚII ALE PĂRȚILOR CONTRACTANTE

8.1. Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra bunurilor plătind prețul integral de cumpărare al bunurilor.

8.2. Vânzătorul nu este obligat de niciun cod de conduită în legătură cu Cumpărătorul în sensul prevederilor Secțiunii 1826, paragraful 1 litera e) din Codul civil.

8.3. Vânzătorul tratează reclamațiile consumatorilor prin adresa electronică info@umelekvetiny-dekorace.cz . Vânzătorul va trimite informații despre soluționarea reclamației cumpărătorului pe adresa de e-mail a cumpărătorului.

8.4. Autoritatea cehă de control al comerțului, cu sediul social la Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, ID companie: 000 20 869, adresa de internet: https://adr.coi.cz/cs, este responsabilă pentru soluționarea pe cale extrajudiciară a litigiilor de cumpărare care decurg din contractele de cumpărare. Platforma online de soluționare a litigiilor aflată la adresa de Internet http://ec.europa.eu/consumers/odr poate fi utilizată pentru soluționarea litigiilor dintre vânzător și cumpărător care decurg din contractul de cumpărare.

8.5. Centrul European al Consumatorului Republica Cehă, cu sediul social la Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, adresa de internet: http://www.evropskyspotrebitel.cz, este punctul de contact în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 2014/2015 al Parlamentului European și al Consiliului. 524/2013 din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor pentru consumatori și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și Directiva 2009/22/CE (Regulamentul privind soluționarea online a disputelor pentru litigiile consumatorilor).

8.6. Vânzătorul este autorizat să vândă mărfuri pe baza unei licențe comerciale. Inspecțiile de acordare a licențelor comerciale sunt efectuate de către biroul de licențe comerciale relevant în sfera sa de competență. Supravegherea domeniului de protecție a datelor cu caracter personal este realizată de Oficiul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Autoritatea Cehă de Inspecție a Comerțului, într-un domeniu definit, efectuează, printre altele, supravegherea conformității cu Legea nr. 634/1992 Col., privind protecția consumatorului, cu modificările ulterioare.

8.7. Cumpărătorul își asumă prin prezenta riscul unei schimbări a circumstanțelor în sensul Secțiunii 1765, paragraful 2 din Codul civil.

9. PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

9.1. Obligația sa de informare față de cumpărător în temeiul art. 13 Regulamentul 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) (denumit în continuare „Regulamentul GDPR”) privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale cumpărătorului în scopul îndeplinirii acestui contract, în scopul încheierii contractului și al contractului de îndeplinire a obligațiilor de drept public ale vânzătorului este respectată de către vânzător printr-un document special.

10. TRIMITEREA COMUNICAȚILOR COMERCIALE ȘI SALVAREA COOKIELOR

10.1. Cumpărătorul este de acord cu trimiterea de informații referitoare la bunurile, serviciile sau afacerile Vânzătorului la adresa electronică a Cumpărătorului și, în continuare, este de acord cu trimiterea de comunicări comerciale de către Vânzător la adresa electronică a Cumpărătorului. Obligația sa de informare față de cumpărător în temeiul art. 13 din regulamentul GDPR legat de prelucrarea datelor cu caracter personal ale cumparatorului in scopul trimiterii de comunicari comerciale este indeplinita de catre vanzator printr-un document special.

10.2. Cumpărătorul este de acord cu depozitarea așa-numitului cookie-uri pe computerul lui. În cazul în care se poate face o achiziție pe site și obligațiile vânzătorului în temeiul contractului de cumpărare sunt îndeplinite fără stocarea așa-numitelor cookie-uri pe computerul cumpărătorului, cumpărătorul își poate retrage în orice moment consimțământul conform propoziției anterioare.

11. LIVRARE

11.1. Poate fi livrat cumpărătorului la adresa electronică a cumpărătorului.

11.2. O notificare se consideră livrată și în cazul în care destinatarul refuză să o accepte, dacă nu este ridicată în perioada de depozitare sau dacă este returnată ca nelivrabilă.

11.3. Părțile contractante pot livra corespondență regulată între ele prin poștă electronică, la adresa de e-mail specificată în contul de utilizator al cumpărătorului sau specificată de cumpărător în comandă, sau la adresa indicată pe site-ul vânzătorului.

12. DISPOZIȚII FINALE

12.1. Dacă relația stabilită prin contractul de cumpărare conține un element internațional (străin), atunci părțile convin că relația este guvernată de legea cehă. Prin alegerea legii conform tezei anterioare, cumpărătorul, care este consumator, nu este lipsit de protecția pe care i-o oferă dispozițiile ordinii juridice de la care nu poate fi derogat contractual și care, în lipsa unei alegeri a legii, s-ar aplica altfel potrivit prevederilor art. 6 alin 1 Regulamentul (CE) nr. 1072/2009 al Parlamentului European și al Consiliului 593/2008 din 17 iunie 2008 privind legea aplicabilă obligațiilor contractuale (Roma I).

12.2. Dacă vreo prevedere a Termenilor și Condițiilor este sau devine invalidă sau ineficientă, prevederea invalidă va fi înlocuită cu o prevedere al cărei sens se apropie cât mai mult de prevederea nevalidă. Invaliditatea sau ineficacitatea unei prevederi nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi.

12.3. Contractul de cumpărare, inclusiv termenii și condițiile, este arhivat de vânzător în formă electronică și nu este accesibil.

12.4. Anexa la termeni și condiții include un model de formular pentru retragerea din contractul de cumpărare.

12.5. Datele de contact ale vânzătorului: adresa de livrare Děčínská 552/1, 180 00 Praga 8, adresa de e-mail info@ floriartificiale-online.ro, telefon +421 910 654 144 .

La Praga pe 18 martie 2025


Principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal și protecția acestora conform GDPR

(denumite în continuare „Principii”)

 

1.            DISPOZIȚII INTRODUCTORIE

1.1.       Operatorul de date cu caracter personal în sensul Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) (denumit în continuare „GDPR”) este:

Firma: Diane Trading CZ sro

Sediul social / adresa: Děčínská 552/1, 180 00 Praga 8

ID: 23053135

Contact: info@floriartificiale-online.ro , tel.: +421 910 654 144

(denumit în continuare „Administratorul”).

1.2.       La prelucrarea datelor cu caracter personal, administratorul procedează în conformitate cu GDPR, Act. C. 101/2000 Coll., privind protecția datelor cu caracter personal, Legea. C. 89/2012 Coll., Codul civil și alte reglementări legale conexe.

1.3.       Mai jos este o listă de date cu caracter personal, modalitatea de prelucrare a acestora, perioada pentru care sunt prelucrate datele dumneavoastră cu caracter personal, scopul prelucrării acestora, precum și informațiile furnizate în calitate de persoane vizate de către operator.

2.            categorii de date cu caracter personal

2.1.       Administratorul prelucrează numai datele de bază necesare, și anume:

·         date de identificare (numele și prenumele dvs., numele companiei, adresa de reședință sau sediul social, sau adresa dvs. de livrare, ID-ul companiei, numărul de TVA, data nașterii)

·         informații de contact (e-mailul dvs. și numărul dvs. de telefon sau adresa IP).

2.2.       Administratorul prelucrează datele personale pe care i le-ați furnizat sau datele personale pe care administratorul le-a obținut în baza onorării comenzii dumneavoastră.

3.            motivul și scopul prelucrării datelor cu caracter personal

3.1.       Motivul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal este:

·         executarea unui contract la care dumneavoastră, în calitate de persoană vizată, sunteți parte,

  • îndeplinirea obligației legale a administratorului,
  • interesul legitim al operatorului de a furniza marketing direct,

·         consimțământul dumneavoastră pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul furnizării de marketing direct (trimiterea de comunicări comerciale și buletine informative).

3.2.       Administratorul prelucrează datele cu caracter personal în scopul procesării comenzii dumneavoastră, în scopul îndeplinirii propriilor obligații legale față de stat (de exemplu fiscal) și în scopul activităților de marketing.

3.3.       Vă puteți revoca oricând consimțământul pentru trimiterea comunicărilor comerciale pe care le-ați dat administratorului (vezi paragraful 7.6 din Politică).

4.            perioada de păstrare a datelor cu caracter personal

4.1.       Administratorul stochează datele dumneavoastră cu caracter personal pe perioada necesară exercitării drepturilor și obligațiilor care decurg din relația contractuală sau pe perioada necesară îndeplinirii obligațiilor de arhivare în temeiul altor reglementări legale (Legea contabilității, Legea arhivării și evidențelor, Legea TVA), dar nu mai mult de 10 ani de la încetarea raportului contractual. Cu excepția cazului în care vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct, datele sunt prelucrate pe o perioadă de maximum 3 ani.

4.2.       Vom șterge datele dumneavoastră cu caracter personal după expirarea perioadei de păstrare a datelor cu caracter personal.

5.            securitatea datelor cu caracter personal

5.1.       Luând în considerare stadiul tehnicii, costurile de implementare, natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, precum și probabilitatea și severitatea variate a riscurilor pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice pe care le implică prelucrarea, operatorul a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a îndeplini cerințele GDPR și pentru a proteja drepturile persoanelor vizate.

6.            destinatarii datelor cu caracter personal

Administratorul transferă datele personale către următorii destinatari:

- contabil extern,

- furnizorii de servicii de plată și procesatorii de plăți în scopul asigurării transferului de fonduri,

6.1.       Nu transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal într-o țară din afara Uniunii Europene. Datele personale sunt prelucrate atât manual, cât și automat.

7.            drepturile tale

7.1.       DREPTUL DE ACCES LA DATELE PERSONALE (Art. 15 GDPR)

Aveți dreptul de a solicita acces la datele personale prelucrate care vă privesc și la următoarele informații:

a)    scopul prelucrării datelor cu caracter personal;

b)    categoria datelor cu caracter personal care sunt prelucrate;

c)    categoria de destinatari cărora le-au fost sau vor fi dezvăluite datele cu caracter personal;

d)    perioada de prelucrare și stocare a datelor cu caracter personal;

e)    orice informație disponibilă despre sursa datelor cu caracter personal, dacă acestea nu sunt obținute de la dumneavoastră;

f)     faptul dacă luarea deciziilor automate, inclusiv crearea de profiluri, are loc.

7.2.       DREPTUL LA CORECTAREA DATELOR PERSONALE (Art. 16 GDPR)

Ne puteți contacta pentru a solicita corectarea dacă datele pe care le deținem despre dumneavoastră sunt inexacte, incomplete sau depășite. Ținând cont de scopurile prelucrării, aveți dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

7.3.       DREPTUL LA ȘTERGERE A DATELOR PERSONALE (Art. 17 GDPR)

Ne puteți contacta pentru a solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal dacă:

a) datele nu sunt necesare în scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod;

b) dacă v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs.

c) datele au fost prelucrate ilegal,

d) datele trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale în temeiul dreptului UE sau al statului membru căruia îi este supus operatorul sau

e) dacă v-ați opus prelucrării în temeiul art. 21 alin 1 GDPR și nu există motive legitime imperative pentru prelucrare sau vă opuneți prelucrării în conformitate cu art. 21 alin 2 GDPR.

7.4.       DREPTUL LA RESTRICȚIA PRELUCRĂRII DATELOR PERSONALE (Art. 18 GDPR)

Aveți dreptul de a restricționa prelucrarea datelor cu caracter personal dacă:

a)    contestați acuratețea datelor cu caracter personal, pentru perioada necesară pentru ca noi să verificăm exactitatea datelor cu caracter personal;

b)    prelucrarea este ilegală și refuzați ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal și solicitați în schimb restricționarea utilizării acestora;

c)    nu mai avem nevoie de datele personale în scopul prelucrării, dar le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

d)    v-ați opus prelucrării în temeiul art. 21 alin 1 GDPR până când se verifică dacă motivele noastre legitime depășesc motivele dumneavoastră legitime.

Dacă ați atins restricția de procesare, veți fi anunțat în prealabil că restricția de procesare va fi ridicată.

7.5.       DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR PERSONALE (Art. 20 GDPR)

Ne puteți cere să vă furnizăm datele dumneavoastră cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit de mașină sau să transmitem aceste date direct unui alt operator dacă:

a) prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul art. 6 alin 1 litera a) GDPR sau art. 9 alin 2 lit a) GDPR sau pe un contract în temeiul art. 6 alin 1 litera b) GDPR; şi

b) prelucrarea se realizează automat.

7.6.       DREPTUL DE A-ȚI RETRAGE CONsimțământul PENTRU PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE ÎN ORICE MOMENT

Vă puteți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimțământ înainte de retragerea acestuia.

7.7.       DREPTUL DE A OBȚIUNE PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE (Art. 21 GDPR)

Aveți dreptul, din motive legate de situația dumneavoastră particulară, să vă opuneți în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc în baza art. 6 alin 1 litera e) sau f), inclusiv crearea de profiluri pe baza acestor prevederi. Nu vom mai prelucra datele cu caracter personal decât dacă demonstrăm motive legitime convingătoare pentru prelucrare care prevalează asupra intereselor sau drepturilor și libertăților persoanei vizate sau pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale.

Dacă datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de marketing direct, aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc pentru un astfel de marketing, care include crearea de profiluri în măsura în care se referă la un astfel de marketing direct.

7.8.       DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE

Dacă considerați că prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în mod ilegal, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere, care este:

Biroul pentru protecția datelor cu caracter personal,

cu sediul la Lt. Col. Sochora 27, 170 00 Praga 7

ID DS: qkbaa2n,

e-mail: oficial:posta@uoou.cz, telefon: fix: +420 234 665 111 (Switchboard), fax: +420 234 665 444.

8.            încălcarea datelor cu caracter personal

8.1.       În cazul în care o anumită încălcare a datelor cu caracter personal este probabil să aibă ca rezultat un risc ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, vă vom notifica cu privire la încălcarea fără întârzieri nejustificate. Notificarea descrie natura încălcării datelor cu caracter personal și include cel puțin informațiile și măsurile menționate la articolul 33 alin 3 lit b), c) și d) GDPR. Această notificare nu este necesară dacă este îndeplinită oricare dintre următoarele condiții:

a) am implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate de protecție și aceste măsuri au fost aplicate datelor cu caracter personal afectate de încălcarea datelor cu caracter personal, în special acelea care fac datele de neînțeles pentru oricine nu este autorizat să le acceseze, cum ar fi criptarea;

b) am luat măsuri ulterioare pentru a ne asigura că riscul ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră nu mai este susceptibil să se materializeze;

(c) ar necesita un efort disproporționat.

9.            Responsabil cu protecția datelor

9.1.       Administratorul nu are o persoană chemată delega. În probleme legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, puteți contacta direct Diane Trading CZ sro.

Adresa de livrare: Děčínská 552/1, 180 00 Praga 8

E-mail: info@floriartificiale-online.ro

Toate datele de contact pot fi găsite și pe site-ul administratorului:

www.floriartificiale-online.ro

Aceste „Principii” sunt în vigoare începând cu 18.03.2025